T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / CEYHAN - Ceyhan Ticaret Borsası Sosyal Bilimler Lisesi

Ceyhan Ticaret Borsası Sosyal Bilimler Lisesi

Telefon
0322 611 00 66
Belgegeçer
0322 612 69 63
WEB
https://ceyhansbl.meb.k12.tr
Adres
BÜYÜKMANGIT MAH. D400 KARAYOLU ÜZERİ, NO 28 İÇ KAPI NO 1 CEYHAN / ADANA
Vizyon
Dünyadaki değişim ve gelişmeleri takip edebilen, edebiyat ve sosyal bilimler alanında yaptığı araştırma ve projelerle bölgesinde lider olan ve ülkesine liderler yetiştiren bir kurum olmak.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılâpları ışığında, Toplumun Ekonomik ve Kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak için; öğrencilerin bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde, Türkçe ve Yabancı Dil öğrenmelerini sağlayarak, milli ve manevi değerlere bağlı, Türk Sanat ve Kültür birikimini anlayıp yorumlayabilen, çağın gerektirdiği becerilere sahip, projeler üretebilen, devletini milletini ve tüm insanlığı yükseltecek beceri ve donanımda, Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bireyler yetiştirmek
Başarılar
e-Twinning Ulusal Kalite Etiketi
Öğretmen :29
Öğrenci :332
Derslik :16
Spor Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2436
Yemekhane :1
Revir:1
Öğretim Şekli :NORMAL
Saatler
08.10-15.25
Isınma
KLİMA
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İNGİLİZCE-ALMANCA
Ulaşım
DOLMUS VE SERVİS
Servis Bilgisi
OKULUMUZ İÇİN CEYHAN´IN KÖYLERİNDEN GELEN ÖĞRENCİLERİMİZE DEVLETE AİT, CEYHAN İÇİNDEKİ ÖĞRENCİLERİMİZE ÖZEL ÖĞRENCİ SERVİSİ BULUNMAKTADIR.
Yerleşim Yeri
CEYHAN´A 6 KM UZAKLIKTA BÜYÜKMANGIT MAHALLESİ BÖLGE TRAFİK YANINDA
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
6 KM
Kontenjan Bilgileri
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı İçin 120 Öğrenci Alınacaktır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Taban Puan: 327 Yüzdelik Dilim: En Düşük:%23
Okulun Sınav Başarı Durumu
Özellikle 2019 YKS’ de büyük başarılara imza attık. O sene okulumuzdan mezun olmuş 57 öğrenciden 22 tanesi başta Ankara Hukuk Fakültesi olmak üzere çeşitli Hukuk Fakülteleri ve farklı bölümlere ait fakültelere yerleşmişlerdir. 2020 Yılında ise YKS’ de okul 1.si öğrencimizi Hukuk Fakültesine göndererek geleneği devam ettirdik. Bu yıl Dil puanından bir öğrencimiz İngilizce Öğretmenliği bölümüne yerleşmiştir. Bu seneki 66 öğrencimizden 30 tanesini yine farklı bölüm ve üniversitelere göndererek öğrencilerimizi yeni hayatlarına uğurladık.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%50-%60 okulumuzdan mezun öğrencileri üniversitelere gönderiyoruz.
Sportif Etkinlikler
Kız Voleybol Takımı Erkekler Futsal Turnuvası
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK 4006- 1. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model Yarışması TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması
Proje Çalışmaları
eTwinning ve Erasmus+ Projeleri Uygulama ve Yazım çalışması Yapılmaktadır. Geleceğine İz Bırak!Meslekleri Dijital Ortamda Tanıma ve Kariyer Günleri eTwinning Projesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında uygulanmıştır. Erasmus+ içinse Geleceğine İz Bırak!Kendini Tanı, Hedefini Belirle, Kariyerini Planla ve Başarıyı Yakala Projesi ise KA 122-SCH Slovenya Ortaklığı Öğretmen Kurs Eğitimi olarak yazılmıştır. KA 210 Öğrenci projesi için yazım çalışması devam etmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı için Öğrenci Kariyer Planlama Öğretmen Kurs Eğitimi için Erasmus+ KA 122-SCH Projesi Yazılarak Ulusal Destek Servisine Gönderilmiştir. Buradaki Değerlendirme Sürecinden Sonra Projemizin Kabul Edilip Edilmeme Durumunu Görmüş Olacağız. Geçen Senelerde ise 21.Yüzyıl Becerileri adı altında Yurt Dışı Proje yazım çalışmalarımız olmuştur.
Yazdır